Τετάρτη 19.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Τούρκοι επιτέθηκαν σε Έλληνα ψαρά στη Σαμοθράκη δυο μέρες πριν τη Λέρο

Τούρκοι επιτέθηκαν σε Έλληνα ψαρά στη Σαμοθράκη δυο μέρες πριν τη Λέρο

Ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός, κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ ότι Έλληνας ψαράς δέχθηκε πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, ωστόσο το λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα. Ο κ. Μανιός δήλωσε ότι οι οχλήσεις τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να ενεργοποιείται το λιμενικό και η κυβέρνηση για την προστασία τους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο. 

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στα σάιτ, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας» τόνισε.

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.

Το θέμα έχει θέσει γραπτώς και το Πανελλήνιο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων στο ΥΠΕΝ:Το ιστορικό του άγνωστου επεισοδίου

Ο πρόεδρος των γρι-γρι σημείωσε ότι δυο μέρες πριν το περιστατικό της Λέρου συνάδελφός του πυροβολήθηκε από τούρκο ψαρά μετά από φραστικό επεισόδιο, Δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, με έναν τούρκο να ρίχνει τρεις σφαίρες και μια ριπή. «Έχει ενημερωθεί το λιμεναρχείο και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αθήνας» επισήμανε. 

Ο κ. Μανιός εξήγησε ότι τα δύο αλιευτικά συναντήθηκαν σε σημείο που ο έλληνας ψαράς ήταν πιο μπροστά ήθελε να περάσει ο τούρκος δεν μπόρεσε να περάσει και μετά το λεκτικό επεισόδιο πυροβόλησε. «Καθημερινά γίνεται αυτό (σ.σ οι οχλήσεις) δήλωσε μάλιστα, σημειώνοντας ότι όταν ο συνάδελφός τού κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμενικό, η απάντηση ήταν «μη δίνετε έκταση στο θέμα».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.