Δευτέρα 24.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 8 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο διοικητής του νοσοκομείου «συνεχίζει να αρνείται να πληρώνει τις καθαρίστριες, το Επικουρικό προσωπικό και τις εφημερίες των γιατρών του Νοσοκομείου».

Πρόκειται για 47 εργαζόμενους στην καθαριότητα, 10 άτομα επικουρικό προσωπικό και 79 γιατρούς οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους, μέσω ειδικής εντολής του διοικητή, αφού έχει προκύψει πρόβλημα με την μισθοδοσία τους επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είχε εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής.

Προ δέκα ημερών η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει και πάλι το γεγονός υποστηρίζοντας μάλιστα «ότι πριν από τις εκλογές ο διοικητής αρνήθηκε να υπογράψει το «εντέλλεσθε» για τους μισθούς και τις εφημερίες λέγοντας ότι θα υπογράψει την επομένη των εκλογών, εκβιάζοντας να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι ΣΥΡΙΖΑ».

Και σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές τιμωρεί τις καθαρίστριες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής του μισθού των καθαριστριών και των νοσηλευτών που ζουν με τα λιγοστά χρήματα του μισθού τους».

Έτσι, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, με την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργεο Υγείας, με αίτημα ο υπουργός Υγείας «να πάψει των καθηκόντων του τον Διοικητή του Νοσοκομείου που παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των οικογενειών των καθαριστριών και των άλλων εργαζομένων και να δώσει εντολή για άμεση εξόφληση των μισθών».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.