Τετάρτη 29.01.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • ΓΓΠΠ: Νέα εφαρμογή για κινητά για ενημέρωση καιρού και κινδύνου πυρκαγιάς

ΓΓΠΠ: Νέα εφαρμογή για κινητά για ενημέρωση καιρού και κινδύνου πυρκαγιάς

Στην ανάπτυξη εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των καιρικών συνθηκών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αλλά και την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από υπάλληλο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη αναρτηθεί στο Google Play Store στον σύνδεσμο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dpap.pattweatherapp υπό την επωνυμία «CivilAttica», ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον πολίτη επιθυμεί, «κατεβάζοντάς» την σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Μάλιστα, οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια της χώρας. Ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, η εφαρμογή, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαράγει αυτούσια αφενός το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων (δύο ημερών της ΕΜΥ) και των έκτακτων όταν υπάρχουν αφετέρου τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Επιπλέον, η εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής παρέχει στον χρήστη ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

AΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.