Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Η Άγκυρα προκαλεί ξανά: «Μας ανήκουν η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος»

Η Άγκυρα προκαλεί ξανά: «Μας ανήκουν η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος»

Η Άγκυρα τώρα διεκδικεί τη Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο, την Αμοργό και πολλά άλλα κυκλαδικά νησιά.

Ο Umit Yalim, πρώην γραμματέας του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και μυστικός σύμβουλος του Ερντογάν, χαρακτήρισε τον χάρτη της "Μπλε Πατρίδας", "πολύ μέτριο" και "λανθασμένο".

Ο χάρτης "Μπλε Πατρίδα" απεικονίζει σχεδόν το ήμισυ του Αιγαίου και μια περιοχή μέχρι την ανατολική ακτή της Κρήτης να ανήκει στην Τουρκία.

Μιλώντας στα τουρκικά μέσα, ο Γιάλιμ ισχυρίζεται ότι τα σύνορα της Τουρκίας είναι 85 χιλιόμετρα δυτικά, όπως φαίνεται στον χάρτη της "Μπλε πατρίδας".

Ο χάρτης (που απεικονίζεται παρακάτω), τον οποίο λέει ο Γιάλιμ είναι "σωστός", εκδόθηκε από το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο τη δεκαετία του 1970 και περιέχει μια σειρά κυκλαδικών νησιών της Ελλάδας όπως η Μύκονος, η Αμοργός, η Νάξος, η Πάρος, τα Κουφονήσια και πολλά άλλα.

Ο Γιάλιμ δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι «αν εφαρμοστεί η «Μπλε Πατρίδα», η Τουρκία θα χάσει σημαντικά «δικαιώματα» στο Αιγαίο».

Πηγή: greekcitytimes.com

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.