Τρίτη 21.01.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Αλβανοί και Γεωργιανοί λάμβαναν ΑΜΚΑ και νοσηλεύονταν ως πρόσφυγες επί ΣΥΡΙΖΑ

Αλβανοί και Γεωργιανοί λάμβαναν ΑΜΚΑ και νοσηλεύονταν ως πρόσφυγες επί ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 να χορηγεί ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο, όπως φαίνεται προκάλεσε αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών για να τύχουν δωρεάν νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το protothema.gr υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας το εντόπισαν λίγο μετά τις εκλογές και η διευθύντρια του υπουργείου Εργασίας Παρασκευή Τσάμη ενημέρωσε αμέσως το νέο υπουργό, Γιάννη Βρούτση, και για το λόγο αυτό ο ιδιος ζήτησε την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης ΑΜΚΑ σε μετανάστες και την αντικατάσταση του πλαισίου που ίσχυς και το οποίο "προέβλεπε ουσιαστικά τη χορήγηση ΑΜΚΑ, αδιακρίτως και χωρίς όρους και προϋποθέσεις".

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 μπορούσαν να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του τότε υπ. Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Μάλιστα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το 2019, με νέα απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, επί υπουργίας Έφης Αχτσιόγλου, το μέτρο για χορήγηση ΑΜΚΑ επεκτάθηκε και στους μετανάστες.

ΟΙ υπηρεσίες του υπ. Εργασίας παρατήρησαν αθρόα προσέλευση για έκδοση ΑΜΚΑ από δήθεν αιτούντες άσυλο Αλβανικής και Γεωργιανής υπηκοότητας οι οποίοι έμπαιναν στα νοσοκομεία.

Επίσης παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος γυναικών για δωρεάν τοκετούς σε δημόσια νοσοκομεία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.