Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • BBC: Τι ισχύει για τις σπουδές και την καριέρα της Ελένης Αντωνιάδου

BBC: Τι ισχύει για τις σπουδές και την καριέρα της Ελένης Αντωνιάδου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, είναι πολλοί εκείνοι που αμφισβητούν τις σπουδές της Ελένης Αντωνιάδου.

Τι ισχύει όμως για τις σπουδές και την καριέρα της, σύμφωνα με το BBC;


Φήμη: Έχει εργαστεί πάνω στην πρώτη τεχνητή τραχεία που μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή.


Πραγματικότητα: Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) συμμετείχε στο χειρουργείο για τη μεταμόσχευση της τεχνητής τραχείας. Ωστόσο, η μεταμόσχευση αυτή αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιατρικής,  καθώς ο ασθενής πέθανε λίγο μετά την επέμβαση. Μετά τον θάνατο του ασθενή η Ελένη Αντωνιάδου φέρεται να έδινε συνεντεύξεις στις οποίες ανέφερε ότι έσωσε τη ζωή του ασθενή.


Φήμη: Εργαζόταν στη NASA ως ερευνήτρια για πολλά χρόνια.


Πραγματικότητα: Παρακολούθησε ένα θερινό πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων, στο οποίο έβγαλε πολλές φωτογραφίες ντυμένη με στολές της NASA και προβάλλοντας το λογότυπό της. Η NASA, ωστόσο, φέρεται να έχει αρνηθεί ότι η Ελένη Αντωνιάδου ήταν στο μόνιμο προσωπικό της.


Φήμη: Είναι διδακτορική φοιτήτρια.


Πραγματικότητα: Μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών μόνο.


Φήμη: Δηλώνει ότι είναι επιχειρηματίας και Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που ονομάζεται Transplants without Donors, η οποία φτιάχνει τεχνητά μοσχεύματα.


Πραγματικότητα: Η εταιρεία αυτή δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο.


Τα ελληνικά μέσα την παρουσίαζαν για χρόνια ως το πιο λαμπρό μυαλό της Ελλάδας  και η Mattel έφτιαξε προς τιμήν της μια κούκλα καθ’ ομοίωση της. Παράλληλα είχε καταφέρει να μπει σε πολλές γνωστές λίστες όπως στις 100 γυναίκες του BBC για το 2014 και στις 30 κάτω των 30 του Forbes για το 2015.


Η απάντησή της ήταν μια δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με φωτογραφία μια βεβαίωση-βραβείο για την συμμετοχή της σε πρόγραμμα της NASA.

Πηγή: BBC

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.