Δευτέρα 24.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Σε έκρυθμη κατάσταση η Σάμος: Κλειστές υπηρεσίες- φοβισμένοι κάτοικοι - επεισόδια - απελπισμένοι μετανάστες

Σε έκρυθμη κατάσταση η Σάμος: Κλειστές υπηρεσίες- φοβισμένοι κάτοικοι - επεισόδια - απελπισμένοι μετανάστες

Κλειστό είναι από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τη συγκέντρωση πολλαπλάσιων προσφύγων και μεταναστών από αυτούς που μπορεί να φιλοξενήσει το νησί.

Επίσης, κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν μέσα στον φόβο και ζητούν άμεσες κινήσεις για την εκτόνωση της κατάστασης.

Πρόσφυγες και μετανάστες νωρίτερα πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Έλεγαν πως ζητούν ειρήνη και όχι συγκρούσεις. Ήρθαν στην χώρα μας για να γλυτώσουν τον πόλεμο. 

« Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε.», λένε.

Νωρίτερα:

Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του ΚΥΤ .Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν μόνο 7 αστυνομικοί για την ασφάλεια 7.000 ανθρώπων.

Ίδια εικόνα και χθες το απόγευμα στο νησί, με περισσότερους από 100 μετανάστες από χώρες τις Αφρικής να διαδηλώνουν στο κέντρο του νησιού. 

Στο περιθώριο των γεγονότων, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε δώσει στην κυβέρνηση για αποσυμφόρηση του νησιού, κινητοποιήσεις ξεκινάει από σήμερα και η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου.

«Τα ζητήματα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας είναι πλέον στο κόκκινο. Σας μιλάω μέσα από ένα κλειστό δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Χρυσοχοΐδη και υπάρχει υπόσχεση από την πλευρά του ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση του νησιού της Σάμου τα επόμενα 24ωρα.», αναφέρει 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.