Παρασκευή 10.07.2020

Μάτι: Νέα μήνυση από τη χήρα Φύτρου

Νέα μήνυση σε βάρος αρμόδιων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Παγου η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της, στις 23 Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα η κ. Φύτρου στρέφεται σε βάρος του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, αλλά και της πρώην γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Η κ. Φύτρου καταγγέλλει τους μηνυόμενους ότι αρνήθηκαν να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα «παράνομα και αυθαίρετα, προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία και διαπράττοντας ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Παράλληλα, η κ. Φύτρου διερωτάται για ποιον λόγο έμειναν αδρανή δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ζητεί να της χορηγηθούν αντίγραφα που εξηγούν τους λόγους καθήλωσης ή έλλειψης των εν λόγω ελικοπτέρων, όπως επίσης και αντίγραφα της επικοινωνίας μεταξύ των κυρίων Ματθαιόπουλου και Πορτοζούδη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι καθήλωσης των δύο ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, υποστήριξε ότι με τα στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι, ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα. Από την πλευρά της η κ. Φύτρου δήλωσε: «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.