Σάββατο 18.01.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Τροπολογία για τους φοιτητές ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τροπολογία για τους φοιτητές ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή «οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του παραρτήματος Μουδανιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης , εντάχθηκαν αυτοδίκαια, από την ημερομηνία κατάργησης αυτού (31-10-18), στο αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι (και ήδη ενταγμένο στο Πανεπιστήμιο Πατρών)».

Είχε προηγηθεί το παρακάτω περιστατικό.

Τετρακόσιοι πενήντα φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης είχαν ειδοποιηθεί ότι θα πάνε στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Και ενώ ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στο Μεσολόγγι, ενημερώθηκαν ότι και αυτό το τμήμα καταργήθηκε και συγχωνεύτηκε με το αντίστοιχο στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Η απίστευτη «διαδρομή» τους ξεκίνησε όταν, με βάση το σχέδιο «Αθηνά» του περσινού ακαδημαϊκού έτους, θα έπρεπε να μεταφερθούν στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι. Τελικά αυτή η εγγραφή δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καταργήθηκε μαζί με το τμήμα που έπρεπε να εγγραφούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές.

Με το «σχέδιο Γαβρόγλου» προβλεπόταν συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και δεν υπήρξε πρόβλεψη για τους συγκεκριμένους φοιτητές του Ιδρύματος στα Μουδανιά, με αποτέλεσμα να μην είναι γραμμένοι σε κανένα τμήμα.

Οι φοιτητές βρέθηκαν, κυριολεκτικά, «στον αέρα» και χρειάστηκε μία ειδική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας για να επιλυθεί μία δυσάρεστη κατάσταση που προκάλεσε το σχέδιο «πανεπιστημιοποιήσης» των ΤΕΙ από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.