Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Reuters: Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκα - Yπό κράτηση ο Λαβίδας

Reuters: Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκα - Yπό κράτηση ο Λαβίδας

Ο Γιώργος Νίκας βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ ο Τηλέμαχος Λαβίδας βρίσκεται υπό κράτηση και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, καθώς είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει αποκαλυφθεί στις ΗΠΑ για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα, γιου του Παναγιώτη Νίκα της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας. Ο κ. Νίκας παραμένει ελεύθερος και σύμφωνα με το Bloomberg, εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.


Σε ό,τι αφορά τον Τηλέμαχο Λαβίδα- γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm- συνελήφθη την Παρασκευή για την υπόθεση και είναι υπό κράτηση, ενώ έχει ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση καθώς ισχυρίζεται ότι ήταν σχετικά μικρός ο ρόλος του στην υπόθεση. Ο δικηγόρος του κ. Λαβίδα, Ριντ Σμιθ, δήλωσε στο Bloomberg ότι κάποια από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται μπορεί να έχουν παραγραφεί.

Η εμπλοκή Νίκα- Λαβίδα στην υπόθεση


Οι Αμερικανοί εισαγγελείς έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε 6 άτομα για την υπόθεση αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών, η οποία αποκαλύφθηκε. Στον κύκλο των εμπλεκομένων είναι μεταξύ άλλων άτομα που εργάζονταν στις τράπεζες Goldman Sachs Group (GS.N), Moelis και Centerview Partners. Οι εμπλεκόμενοι φέρεται να είχαν παράνομο κέρδος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Βloomberg, άτομα που εργάζονταν σε τράπεζες αποσπούσαν πληροφορίες από τον χώρο εργασίας τους για επικείμενες συγχωνεύσεις και εξαγορές, τις πουλούσαν σε ενδιάμεσους και αυτοί με τη σειρά τους τις έδιναν σε επενδυτές. Οι τραπεζικοί που έδιναν τις πληροφορίες πληρώνονταν σε μετρητά, με χλιδάτες διακοπές ή πολυτελή ρολόγια και άλλα προνόμια, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Bloomberg.

Τρεις έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, σύμφωνα με το Reuters. O Τηλέμαχος Λαβίδας, ο Τζόσεφ Ελ- Κουρί και ο Μπράιαν Κόεν. Ο κ. Λαβίδας φέρεται να έδινε πληροφορίες στον κ. Νίκα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο Ελ- Κουρί φέρεται να μοίραζε πληροφορίες που έπαιρνε πληροφορίες από τον Μπέντζαμιν Τέιλορ- που εργαζόταν στην επενδυτική τράπεζα Moelis- και την Νταρίνα Γουίντσορ, πρώην εργαζόμενη στην επενδυτική τράπεζα Centerview Partners. Οσο για τον Μπράιαν Κόεν, εργαζόταν στην Goldman Sachs και σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς έδινε πληροφορίες στον Γιώργο Νίκα.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.