Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Αστυνομικοί Αθήνας: Ως πότε θα έχουν ασυλία οι χούλιγκαν;

Αστυνομικοί Αθήνας: Ως πότε θα έχουν ασυλία οι χούλιγκαν;

Φωτογραφία αρχείου

Τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους, για τη βία που επικρατεί στα γήπεδα κι έξω από αυτά

Με αφορμή τον τραυματισμό συναδέλφου τους, κατά τον αγώνα του πρωταθλήματος της Superleague μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει πως το κράτος δεν έχει καταφέρει να απαλλάξει το ποδόσφαιρο από τις παθογένειες που το μαστίζουν χρόνια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας

Παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες εξαγγελίες περί μέτρων πρόληψης και καταστολής της βίας στα γήπεδα και έξω από αυτά, ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και Πειραιά για ακόμα μία φορά δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Στο ποδοσφαιρικό αγώνα του πρωταθλήματος της Superleague μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, ένας ακόμα αστυνομικός (μέλος της Ένωσης Αθηνών) μεταφέρθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., ο οποίος από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα (ο τραυματισμός είναι στην περιοχή του ματιού).

 Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον συνάδελφο, του συμπαραστάθηκε και έθεσε το νομικό της τμήμα στη διάθεσή του ώστε αν το επιθυμεί να κινηθεί εναντίον όποιου με πράξη ή παράλειψή του τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Του ευχόμαστε περαστικά και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια όπως και σε κάθε μελλοντικό περιστατικό τέτοιου είδους που θα πλήξει τη σωματική ακεραιότητα συναδέλφου.

Δυστυχώς, όσο το Κράτος δεν καταφέρνει να απαλλάξει το ποδόσφαιρο από τις παθογένειες που το μαστίζουν χρόνια τώρα, θα μετράμε τραυματίες αστυνομικούς από χούλιγκαν.

Αν η Πολιτεία είχε λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οι οποίες κατά κόρον έχουν αναλυθεί σε ειδικές ημερίδες (με τελευταία την περσινή που οργανώσαμε ως Ενώσεις Αττικής υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. τον Ιούνιο του 2018  με θέμα «Η Αθλητική Βία ως μέρος της Κοινωνικής Βίας»), αλλά και σε επίσημες συναντήσεις με αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες, σήμερα δεν θα παρατηρούνταν όλος αυτός ο τραγέλαφος.

Πιστέψαμε ότι επί νέας διακυβέρνησης, η εκπεφρασμένη βούληση της νέας αθλητικής ηγεσίας για ριζική παρέμβαση και αντιμετώπιση της «καφρίλας» των γηπέδων, θα είχε φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα, ώστε γεγονότα σαν και τα προχθεσινά και πολλά ακόμα, να ήταν οριστικά παρελθόν. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι με μεγαλόστομες διακηρύξεις και σχέδια, επί χάρτου δεν αντιμετωπίζεται η βία των γηπέδων. Απαιτούνται δραστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας σοβαρής στρατηγικής για την οποία όσοι κληθούν να εφαρμόσουν, θα φέρουν και ακέραια την ευθύνη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και Πειραιά συντασσόμαστε πλήρως με την χθεσινή (02/12/2019) ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με τίτλο «Ένας ακήρυχτος πόλεμος η αθλητική βία».

Τέλος διερωτόμαστε, πως γίνεται πάντα «φταίχτης» να είναι η Ελληνική Αστυνομία και ο απλός Έλληνας Αστυνομικός στον οποίο πέφτει το ανάθεμα και επιρρίπτονται ευθύνες από τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες;

Σε κάθε περίπτωση, κατά την γνώμη μας  δεν φταίει σε τίποτε ο απλός αστυνομικός που πέραν των άλλων, καλείται να υπηρετήσει επιχειρησιακά σχέδια και τις περισσότερες φορές κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων περί ωραρίου εργασίας, όρων υγιεινής και ασφάλειας κλπ.

Βαρεθήκαμε τα κροκοδείλια δάκρυα και τα ευχολόγια.

Δεν ανεχόμαστε κάθε Σαββατοκύριακο οι συνάδελφοι να εκτελούν υπηρεσία σε εμπόλεμες ζώνες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.