Σάββατο 18.01.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Κτηματολόγιο: Δείτε πότε εκπνέουν οι παρατάσεις ανά περιοχή

Κτηματολόγιο: Δείτε πότε εκπνέουν οι παρατάσεις ανά περιοχή

Από τις 15 Φεβρουαρίου και για δύο μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη στην καταγραφή της περιουσίας τους

Η περίπτωση της Αθήνας αφορά σε 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα που έχουν 726 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον Δήμο Αθηναίων τα οποία και δήλωσαν το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Η διαφορά με την προανάρτηση που έληξε στις 23/8/2019 είναι ότι από τις 15/2 και μετά οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές θα γίνονται από τις αρμόδιες επιτροπές και κατά συνέπεια θα αυξάνονται οι δυσκολίες για τους αμελείς ιδιοκτήτες.

Κατά τη φάση της προανάρτησης το 65% του συνόλου των αιτήσεων υποβλήθηκε ηλεκτρονικά ενώ σχετικά με τις διορθώσεις το μεγαλύτερο ποσοστό (34,75%) αφορά αλλαγέ ςστα στοιχεία των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα αποσταλούν με προσωπικά email ή ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους κτηματολογικούς πινακες και διαγράμματα στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί από κάθε ιδιοκτήτη.

Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία που τον αφορούν και μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου στη διεύθυνση ktimatologio.gr.

Στις 18/12 λήγουν οι παρατάσεις για τη συλλογή δηλώσεων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη ενώ 2/1 λήγουν οι προθεσμίες σε Λέσβο και Λήμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα», υπάρχει η σκέψη από το Κτηματολόγιο να δοθεί δίμηνη παράταση επειδή η διαδικασία για τη συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε αργότερα.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ξέρουν ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα νέα κλιμακωτά πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους δεν δηλώσουν έγκαιρα την ακίνητή τους περιουσία στο Κτηματολόγιο. Από τη νέα χρονιά τα πρόστιμα θα υπολογίζονται με βάση την αξία του ακινήτου και τον χρόνο καθυστέρησης. Η αξία των ακινήτων θα υπολογίζεται με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.Από τις 15 Φεβρουαρίου και για δύο μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη στην καταγραφή της περιουσίας τους προκειμένου να διατυπωθούν τυχόν αντιρρήσεις.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.