Κυριακή 26.01.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Η κυβέρνηση Σαράζ εκβιάζεται από την Τουρκία

Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Η κυβέρνηση Σαράζ εκβιάζεται από την Τουρκία

Την πλήρη αντίθεση του με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ Ισά, με συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Λίβυος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκε χθες την Αθήνα και μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις τουρκικές παρεμβάσεις στη χώρα του και την υπό κατάρρευση κυβέρνηση της Τρίπολης. 

"Επισκέπτομαι την Ελλάδα κατόπιν μιας ευγενικής πρόσκλησης του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Συζητήσαμε για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη, για την κρίση στη Λιβύη και για όσα έκανε πρόσφατα ο Αλ Σαράτζ με την σύναψη συμφωνία με τους Τούρκους, η οποία θεωρείται παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης και είναι παραβίαση της ΑΟΖ όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου", είπε για το μνημόνιο που υπέγραψαν Τρίπολη και Άγκυρα ο Ακίλα Σαλέχ Ισά, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός, Φαγιέζ αλ Σαράζ δεν έχει καμία ιδιότητα και εκβιάζεται από την Τουρκία.  

"Ο υπογράφων τη συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει καμία ιδιότητα και δεν έχει λάβει εξουσιοδότηση από κανέναν. Ο κ. αλ Σαράζ ελέγχεται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις των οποίων οι ηγέτες είναι τρομοκράτες που καταζητούνται διεθνώς. Μισθώνουν μισθοφόρους και μοιράζουν τα χρήματα στους τρομοκράτες και όταν κινήθηκε ο στρατός προς την πρωτεύουσα, για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους εγκληματίες, έσπευσε στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας της Λιβύης, που είναι οι Τούρκοι, την έχουν εκβιάσει επί του παρόντος, εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του κ τη μη εκπροσώπησή του από τον λιβυκό λαό, οπότε υπέγραψε αυτή την συμφωνία που δεν κυρώθηκε και δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων", υπογράμμισε ο Ακίλα Σαλέχ Ισά.

Στην ερώτηση τι ενώνει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλ Σαράζ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε: "Βεβαιότατα είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, όλοι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι στην Τουρκία. Είναι ο υποστηρικτής αυτών των οργανώσεων με όπλα και όλοι ξέρουμε πως αυτά τα όπλα φτάνουν μέχρι τη Λιβύη".

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.