Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • ΑΤ Ζωγράφου: Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά - Ήθελαν θύματα

ΑΤ Ζωγράφου: Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά - Ήθελαν θύματα

Πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ έλεγξαν το αντικείμενο που εντοπίστηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου και διαπίστωσαν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι πυροτεχνουργοί που κλήθηκαν από τον διοικητή του ΑΤ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο στις 9:15 όταν πήγε να πάρει τη μοτοσικλέτα του, προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο σε μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Η ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε καθώς οι πυροτεχνουργοί βρήκαν καλώδια, ρολόι, συνδεσμολογία και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

 Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός συμπεριλάμβανε ρολόι, καλώδια και εκρηκτική ύλη, ωστόσο δεν εξερράγη από κάποια αστοχία.

Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχει ανησυχία για δεύτερο ενδεχόμενο χτύπημα μέσα στις γιορτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε τηλεφώνημα που να προειδοποιούσε για έκρηξη.

Ένας επιπλέον λόγος ανησυχίας είναι και το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα είχε καρφιά γεγονός που δείχνει πως πιθανόν οι δράστες ήθελαν θύματα.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.