Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Μαυροειδάκος για τη βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: Την τοποθέτησαν σε πολυσύχναστο δρόμο - Διψούν για αίμα

Μαυροειδάκος για τη βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: Την τοποθέτησαν σε πολυσύχναστο δρόμο - Διψούν για αίμα

"Η τρομοκρατία δεν έχει σταματήσει"

Η βόμβα που εντοπίστηκε τη Δευτέρα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου, επρόκειτο να εκραγεί εντός μισής ώρας καθώς ο ωρολογιακός μηχανισμός λειτουργούσε κανονικά, αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Είναι σίγουρο ότι θα είχαμε νεκρούς», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος προσθέτοντας ότι ο συνάδελφός του που βρίσκονταν σε απόσταση 15 μέτρων «δεν θα ήταν σήμερα στη ζωή».

 Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, από τον διοικητή του τμήματος. Δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, με την αστυνομία να θεωρεί ότι επρόκειτο για «τυφλό χτύπημα» που «ήθελε να δώσει νεκρούς».

Ο κ. Μαυροειδάκος εξήγησε ότι χάρη στην παρατηρητικότητα του αστυνομικού που είδε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Συνεχάρη τους άνδρες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που έφτασαν μέσα σε 15 λεπτά και πραγματοποίησαν ελεγχόμενες εκρήξεις.

«Είχε και καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός, σε μια γυάλα», ανέφερε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών.

Πρόσθεσε ότι η βόμβα ήταν ρυθμισμένη, «είχε ωρολογιακό μηχανισμό που δούλευε» και «μέσα σε μισή ώρα θα είχε εκραγεί».

Σημείωσε ότι η έκρηξη θα γινόταν στις 9:30, δηλαδή περίπου μισή ώρα από τη στιγμή που η βόμβα εντοπίστηκε και έσπευσαν οι άνδρες των ΤΕΕΜ. «Δεν είχε αστοχία υλικού», επανέλαβε.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο δρόμο, δίπλα και σε σχολείο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση της βόμβας. Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι οι δράστες «διψούν για αίμα».

Σημείωσε ότι κάποιοι θέλουν να φέρουν αναστάτωση και πως η τρομοκρατία δεν έχει σταματήσει από τη στιγμή που «τοποθετούν δολοφονικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς». 
 
 
Play Video
 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.