Πέμπτη 02.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Η Κύπρος θα συνδεθεί ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά

Η Κύπρος θα συνδεθεί ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά

Το εισιτήριο θα στοιχίζει 130 ευρώ με επιστροφή

Μέχρι τώρα, ο μοναδικός τρόπος να ταξιδέψει κάποιος από και προς τη Κύπρο είναι το αεροπλάνο, καθώς εδώ και χρόνια η ατμοπλοϊκή σύνδεση έχει διακοπεί λόγω κόστους και μικρής ζήτησης

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Κύπρο, αφού λόγω αεροφοβίας δεν μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ άλλοι δεν έχουν τη δυνατότητα ταξιδιών με τη μεταφορά του αυτοκινήτου τους.

Το πρόβλημα φαίνεται πως σύντομα θα λυθεί με την κοινή δράση Αθηνών και Λευκωσίας και τον βοήθεια της ΕΕ.

Η υφυπουργός ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στη Λευκωσία, ανέφερε πως το εισιτήριο θα στοιχίζει 100 ευρώ με επιστροφή συν 30 ευρώ οι φόροι των λιμανιών για ένα άτομο με επιστροφή και χωρίς αυτοκίνητο.

Στόχος παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση να λειτουργήσει από το προσεχές καλοκαίρι.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι εδώ και εβδομάδες υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λεπτομερές αίτημα της Κύπρου και υπήρξε και δεύτερη επαφή για να εξηγηθεί το επείγον του αιτήματος και η απάντηση αναμένεται σύντομα. Ανέφερε ότι μετά την απάντηση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσφορών εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.