Δευτέρα 17.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Διοίκηση Κρατικού: Οι ανήλικοι αλλοδαποί με ψώρα θα είναι σε ειδικό απομονωμένο χώρο

Διοίκηση Κρατικού: Οι ανήλικοι αλλοδαποί με ψώρα θα είναι σε ειδικό απομονωμένο χώρο

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας θα μεταφερθούν έξι, ανήλικοι αλλοδαποί που προσβλήθηκαν από ψώρα, καθώς εφημερεύει

Της Ελένης Κριτσιδήμα.

Οι αλλοδαποί, προέρχονται από κέντρα προσφύγων και μεταναστών και θα φυλάσσονται, από αστυνομικούς.

Για τις καταγγελίες πως το νοσοκομείο δεν έχει δερματολογική κλινική

Νωρίτερα, υπήρξαν καταγγελίες πως το νοσοκομείο δεν είναι κατάλληλο για τη νοσηλεία τους, καθώς δεν έχει δερματολογική κλινική.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της, διευκρινίζει πως ανοίχθηκαν θάλαμοι που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως πληροφορίες, από το νοσοκομείο, κατήγγειλαν στο meaculpa.gr ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι "αυτός που οι γιατροί αφήνουν τα πράγματά τους" και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία όλων.

Για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών

Οι ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης.  Μάλιστα, τονίζεται πως μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του

Η ανακοίνωση

Κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, διαταχθήκαμε να προβούμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι (6) ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα. Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου. Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.