Δευτέρα 06.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Ίμια: Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Ίμια: Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Σαν σήμερα, στις 27 Ιανουαρίου 1996, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» μετέβησαν με ελικόπτερο από τη Σμύρνη στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική

Τι απέγινε όμως η ελληνική σημαία που κατέβασαν από τον ιστό και πήραν μαζί τους επιστρέφοντας με το ελικόπτερο στη Σμύρνη;

Πρόκειται για τη σημαία που είχαν υψώσει δύο ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 1996, ο τότε δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης μαζί με λίγους συμπατριώτες του ως απάντηση στις εδαφικές αξιώσεις της Τουρκίας στις βραχονησίδες Ιμια.

Στο ερώτημα απαντά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη Τζεσούρ Σερτ, ο οποίος μαζί με έναν συνάδελφό του και έναν εικονολήπτη του τηλεοπτικού σταθμού Canal D (που επίσης ανήκει στον όμιλο Dogan).

Όπως λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος, σε συνέντευξή του στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” το 2017, “η σημαία παραδόθηκε από τον ίδιο στον διευθυντή της «Χουριέτ» Ερτουγρούλ Οζκόκ”.

Επίσης αναφέρει ότι ο Δντης της Χουριέτ επιχείρησε να την παραδώσει στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, αλλά εκπρόσωποί του αρνήθηκαν να την παραλάβουν για ευνόητους λόγους.

«Αν οι ελληνικές προξενικές αρχές αποδέχονταν τη σημαία θα ήταν σαν να παραδέχονταν πως ηττήθηκαν στα Ιμια. Ετσι δεν τη δέχτηκαν και η σημαία επέστρεψε στα γραφεία της “Χουριέτ”», υποστηρίζει ο Σερτ.

«Πιστεύω πως ο Ερτουγρούλ Οζκόκ έχει στο συρτάρι του τη σημαία. Νομίζω πως θα πρέπει να μου την παραδώσει» λέει, χωρίς να αποκαλύπτει τι προτίθεται να κάνει αν η ελληνική σημαία που κάποτε υψώθηκε στα Ιμια έρθει στην κατοχή του.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.