Παρασκευή 28.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Διάταξη για την χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης

Διάταξη για την χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης

Η ισχύς της προσωρινής άδειας δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες

Διάταξη για την χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης μέχρι την οριστική έκδοση της άδειας περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ισχύς της προσωρινής άδειας δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

Στο πλαίσιο της χορήγησης αυτής διευκολύνεται η οδήγηση κατόχων αδειών οδήγησης τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης, όπως οι Κινέζοι τουρίστες για τους οποίους γίνεται ρητή αναφορά στο νομοσχέδιο, δεν μπορούν να οδηγούν στην Ελλάδα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, και διάταξη για πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ και στους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων σε περίπτωση διακοπής κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του βασικού και του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας, στον απόηχο του αλαλούμ που δημιουργήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου όταν εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί λόγω χιονόπτωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.