Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις

Oι αξιωματικοί του Ανηλίκων προσπαθούν να σχηματίσουν μια πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς "παιζόταν" τους τελευταίους μήνες πίσω από τα κλειστά παράθυρα του ισογείου, στου Ζωγράφου στο οποίο έμενε το 11 μηνών βρέφος με τους γονείς του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δουλεύουν προσεκτικά την υπόθεση για το βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»και δίνουν μεγάλη σημασία στην επιστημονική έρευνα.

Οι πληροφορίες λένε πως έχει μπει στο μικροσκόπιο η κατάθεση της μητέρας που δίνει την «κλινική» εικόνα του παιδιού.

Η γυναίκα είπε ότι το βρέφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, ελάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα, η λήψη των οποίων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκεί αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας πως η κατάσταση του παιδιού τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες είχε επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να παθαίνει σπασμούς. Γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολη τη λήψη της αγωγής, επειδή το βρέφος αντιστεκόταν.

Από την άλλη, η γνωμάτευση του ιατροδικαστή -που κάνει λόγο για ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης στο 11 μηνών βρέφος- υποχρεώνει τους αστυνομικούς να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στα δύο ζευγάρια που έμεναν στο διαμέρισμα, τους γονείς και τους φίλους, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν μαρτυρίες από γείτονες αλλά και τη ΜΚΟ που τους είχε εξασφαλίσει στέγη τα τελευταία δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στον πατέρα του βρέφους και τον φίλο της οικογένειας που έγιναν, καθώς οι δύο άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι, ίσως λύσουν το μυστήριο.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη εικόνα, από την εξέταση και των ανδρών αλλά και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας και του παιδιού του φιλικού ζευγαριού, δεν έδειξε κακοποίηση, όμως η επιστημονική έρευνα -λένε οι αξιωματικοί του Ανηλίκων- είναι αυτή που σε κάθε περίπτωση θα δώσει ξεκάθαρη εικόνα.

Στα αποτελέσματα της νεκροτομής στην οποία υποβλήθηκε το 11 μηνών βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκό στο νοσοκομείο από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου στο οποίο έμενε με τους Σύρους γονείς του αναφέρθηκε εκ νέου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Όπως είπε «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.