Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο: Αυξάνονται συνεχώς οι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα (VIDEO)

Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο: Αυξάνονται συνεχώς οι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα (VIDEO)

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί, αυτή τη στιγμή, στα σύνορα στον Έβρο, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ροές πληθαίνουν με γοργούς ρυθμούς

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Τουρκία βάζει δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταβούν στα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

'Ηδη στον Εβρο βρίσκονται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η αστυνομική δύναμη στο σημείο από 100 άτομα έχει αυξηθεί στα 250 και αναμένεται να μεταβούν και άλλοι αστυνομικοί, ενώ ο στρατός έχει απλώσει στο δρόμο αγκαθωτά συρματοπλέγματα προκειμένου να μην επιτρέψει την πρόσβαση στην Ελλάδα.

Αναμένεται οι άνδρες του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. να αναπτυχθούν κατά μήκους των συνόρων σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα ενισχύσουν τον 'Εβρο με καινούριες μονάδες από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ώστε να καλυφθεί όλο το μήκος των συνόρων και να μην περάσουν οι παράνομοι μετανάστες. Το πρωί, οι εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν δύο τουλάχιστον φορές να περάσουν τα σύνορα, παράνομα, αλλά απωθήθηκαν.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες είχαν σταματήσει οι ροές μεταναστών από τον 'Εβρο αλλά η κατάσταση άλλαξε μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι μεταναστών. «Υπάρχει πίεση και στις νόμιμες εισόδους από μετανάστες. Δεν κλείνουμε τα σύνορα ώστε να μπορούν να περάσουν οι νόμιμοι. Τα σύνορα στεγανοποιούνται, αλλά δεν κλείνουν. Ωστόσο, θα κάνουμε ο,τιδήποτε για να μην περάσουν οι παράνομοι», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.