Παρασκευή 03.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Καστανιές: Εκκενώνεται ο καταυλισμός μεταναστών - Δεν χαλαρώνουν τα ελληνικά αμυντικά μέτρα

Καστανιές: Εκκενώνεται ο καταυλισμός μεταναστών - Δεν χαλαρώνουν τα ελληνικά αμυντικά μέτρα

Η κατάσταση στον Έβρο οδεύει προς εξομάλυνση, με την Τουρκία να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αντέξει το στραπάτσο από την δυναμική αντίδραση της Ελλάδας, στο σχέδιο εισβολής στην χώρα δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών, που είχε συγκεντρώσει στα σύνορά της

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα αντικείμενα, τα οποία και έκαψαν.

Παρατηρήθηκε, επίσης, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό, θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών, αλλά και την ετοιμότητά τους.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι αρχές παραμένουν στη θέση τους ενώ γίνεται εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στις Καστανιές αλλά και τον υπόλοιπο Έβρο. 

Σε συνέντευξή του, στο Action24 ,ο Υπουργός Προστασίας τους Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πώς η ελληνική πλευρά "έχει ζήσει πολλά στον Έβρο με την επιχείρηση-φιάσκο της Τουρκίας", συμπληρώνοντας πώς "στον Έβρο η τουρκική πλευρά προσπαθεί να πάρει τους πληθυσμούς που έφερε στα σύνορα πίσω στη χώρα".

"Το μεταναστευτικό όπως το ξέραμε το 2015 τελείωσε", συμπλήρωσε. 

Τέλος ,ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε πώς τις επόμενες μέρες θα δώσει στον τύπο όλα τα fake news της Τουρκίας τα οποία ήθελαν να πλήξουν την Ελλάδα.  

Σε καμία περίπτωση βέβαια η ελληνική πλευρά δεν πανηγυρίζει ούτε καθησυχάζει. Η αμυντική διάταξη παραμένει ως έχει με όλες τις δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Frontex να βρίσκονται σε καθεστώς ύψιστης επιφυλακής και τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.