Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Η πόλη κρατά στα χέρια της μια υγειονομική βόμβα

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Η πόλη κρατά στα χέρια της μια υγειονομική βόμβα

Στη Λάρισα έχει μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα

«Δυστυχώς από σήμερα η πόλη της Λάρισας κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της. Ότι δεν θέλαμε να γίνει το προηγούμενο διάστημα και το διαφυλάτταμε σαν κόρη οφθαλμού, εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους, έγινε σε λίγες ώρες» επισημαίνει σε δήλωσή του μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Για την ακρίβεια, αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή, είχε επισημανθεί από μας ότι πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου διαβιούν και συγχρωτίζονται άτομα σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, χρειάζονται ιδιαίτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση.  Πρότασή μας ήταν οι οικισμοί Ρομά να ενημερωθούν από τις κρατικές Υπηρεσίες Υγείας για τα περιοριστικά μέτρα παρουσία δικών τους στελεχών και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να μην περιοριστούμε μόνο στην ιχνηλασία του, αλλά να προβούμε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους την 1η, 7η και 14η μέρα ώστε να εντοπίσουμε γρήγορα την διασπορά,  που στην προκειμένη περίπτωση είναι ταχύτατη. Σε περίπτωση δε, που ανακαλύπταμε μερικά νέα κρούσματα να μπει ο οικισμός σε επιτηρούμενη καραντίνα και να προχωρήσει η δειγματοληψία σε συνοικίες που συνορεύουν με τα «νταμάρια».

Τώρα που οι εξελίξεις μας πρόλαβαν απομένει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,  να δράσουν ταχύτατα και χωρίς ολιγωρία,  να ενεργήσουν με ευελιξία και να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας. Οι δυνατότητες των δύο ιδιωτικών και του ενός κρατικού  εργαστηρίου εξέτασης των δειγμάτων με την μοριακή μέθοδο PCR  είναι ικανή να καθορίσει άμεσα την παραπέρα μας πορεία.  

Η αγωνιώδης τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Μαγνησίας, όπου εκεί διαβιούν επίσης μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά, αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα ήταν ένας 32χρονος. Έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά γεγονός που οδήγησε να μπει σε καραντίνα η περιοχή. Παράλληλα, σε καραντίνα μπήκε και δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.