Ελον Μασκ: Κέρδισε 8 δισ. δολάρια σε μια μέρα και έγινε ο 4ος πλουσιότερος στον κόσμο

Ο Ελον Μασκ, το τρομερό παιδί της Tesla είναι και επίσημα ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά την άνοδο κατά 11% που σημείωσαν τη Δευτέρα οι μετοχές της Tesla, κλείνοντας σε νέο υψηλό και ενισχύοντας την καθαρή αξία της περιουσίας του κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η άνοδος βοήθησε τον συνιδρυτή της Tesla να ξεπεράσει τον Γάλλο μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, τον πλουσιότερο μη Αμερικανό που περιλαμβάνεται στον Bloomberg Billionaires Index. Με την περιουσία του να ανέρχεται σε 84,8 δισ. δολάρια, ο Μασκ απέχει 15 δισ. δολάρια από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Νο. 3 στην κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Το ράλι της Tesla τη Δευτέρα αποτελεί τον τελευταίο θρίαμβο του δισεκατομμυριούχου, τον οποίο μόλις πριν από δύο χρόνια είχε μηνύσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω των προκλητικών tweets του. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 339% φέτος, η οποία πυροδοτήθηκε από την αυξανόμενη προσδοκία ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500.

Η SpaceX πλησιάζει στην ολοκλήρωση νέας χρηματοδότησης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα αυξήσει την αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων σε 46 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 57,2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε στον δείκτη του Bloomberg, μετά από αυτή του ιδρυτή της Amazon.com Inc., Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κέρδισε 73 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και τώρα η περιουσία του ανέρχεται σε 188 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο φέτος, καθώς η πανδημία οδήγησε περισσότερους ανθρώπους στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας την περιουσία των ιδρυτών των συγκεκριμένων εταιρειών.