Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν 60.000 ραντεβού από το απόγευμα της Δευτέρας

Αριθμός ρεκόρ 60.000 ραντεβού έχουν κλειστεί από χθες το απόγευμα που ανέβηκε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τον εμβολιασμό στο emvolio. gov.gr.

Συγκεκριμένα, οι συνολικοί εμβολιασμοί μέχρι αυτή την ώρα είναι 56.232, κάτι που μεταφράζεται στο 0,54% του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Υγείας, από τις 20 Ιανουαρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων του ΕΣΥ, προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, αυτό ο αριθμός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος «Ελευθερία», αλλά και φυσικά με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.
Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός κατά του φονικού ιού στον γενικό πληθυσμό ξεκινά από τις 16 Ιανουαρίου. Ηδη στην χώρα μας έχουν γίνει σχεδόν 50.000 εμβολιασμοί (49.661 ως χθες το απόγευμα όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους), με τους ρυθμούς να είναι αργούς, αλλά να αυξάνονται πλέον σταδιακά. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στην χθεσινή ενημέρωσε, έκανε γνωστό και το χρονοδιάγραμμα των δόσεων των εμβολίων που αναμένονται τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.