Εμφύλιος στην κυβέρνηση για το «κέντρο… μακεδονικής γλώσσας»

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι γαλάζιοι βουλευτές της Β. Ελλάδας, έπειτα από την πρωτοφανή απόφαση του πρωτοδικείου Φλώρινας για την αναγνώριση του λεγόμενου «κέντρο μακεδονικής γλώσσας» σε ελληνικό έδαφος.

Το κλίμα σε ολόκληρη την Μακεδονία για την Ν.Δ. ήταν ήδη εξαιρετικά βεβαρημένο. Η εξέλιξη αυτή όμως φαίνεται ότι είναι η χαριστική βολή για τις εκλογικές επιδόσεις της παράταξης σε μία περιοχή στην οποία παραδοσιακά έπαιρνε ευρεία πλειοψηφία, όπερ και εγένετο στις προηγούμενες εκλογές.

Η πίεση που δέχονται οι γαλάζιοι βουλευτές είναι πρωτοφανής. Εκατοντάδες τηλεφωνήματα σπάνε τα τηλεφωνικά κέντρα των γραφείων τους, με τους πολίτες να απαιτούν άμεσα από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που θεωρείται κερκόπορτα για τα αλυτρωτικά σχέδια των Σκοπιανών.

Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως ο Κώστας Τσιάρας, ο Μάκης Βορίδης αλλά και η Λίνα Μενδώνη. Μέχρι στιγμής η απάντηση που παίρνουν είναι πως «η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στις δικαστικές αποφάσεις». Όταν όμως ο Ζάεφ αναφορικά με την συγκεκριμένη απόφαση βγαίνει και ευχαριστεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η δικαιολογία περί «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» δεν πείθει κανέναν.

Εάν πάντως δεν γίνει κάτι και γρήγορα, το εκλογικό κόστος για την Ν.Δ. θα αγγίξει τα όρια της καταστροφής.