Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές

159

Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «στήσει» ένα πολιτικό αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπεφτε πολύ κάτω του 15% και οι νέες απώλειες σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου και το 17,8% οφείλεται στις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και όσων διοικούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από αυτόν. Στην ίδια γραμμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το κόμμα Κασσελάκη και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτό το 15% στις κάλπες των ευρωεκλογών.

Αυτή η γραμμή όμως δεν περνά στο κόμμα και κυρίως δεν περνά από τον Αλέξη Τσίπρα, που φέρεται να συντονίζει στο παρασκήνιο τις κινήσεις κατά του νυν προέδρου, προετοιμάζοντας την επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που ο κ. Κασσελάκης πιέζει τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς να παραδώσουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ και αντιπαρατίθεται με τον Διονύση Τεμπονέρα αρνούμενος κάθε κίνηση προσέγγισης προς το «μόρφωμα», όπως αποκάλεσε τη Νέα Αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει πρόσκληση στον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση για να παραβρεθεί στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα για τις Πρέσπες, όπως έστειλε και στους Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

«Ο κόσμος είπε στους αποστάτες “έξω”. Ο Τσίπρας τούς καλεί “μέσα”. Aλλο ένα φάουλ. Και δυστυχώς έχουν μαζευτεί πολλά», έγραψε σχετικά ο γνωστός στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, μεταφέροντας και το κλίμα που υπάρχει για τη σχετική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα στο επιτελείο του νυν αρχηγού του κόμματος. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης αμφιταλαντεύεται για το αν θα απαντήσει θετική ή αρνητικά στην πρόσκληση που απηύθυνε σε εκείνον ο προκάτοχός του.

Ο κ. Κασσελάκης προχώρησε χθες σε άλλη μία επιθετική κίνηση, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου από το κόμμα στον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος, πέραν της προσέγγισης των όμορων κομμάτων της λεγόμενης Kεντροαριστεράς, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Αριστεράς, είναι ο ένας συντάκτης του κειμένου (ο άλλος είναι ο Αντώνης Κοτσακάς) που προτείνει συνεργασία όλων των κομμάτων και των κινήσεων της Kεντροαριστεράς και τη συγκρότηση οργάνου με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να «συγχωνεύονται» σε αυτόν.

«Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν εκφράζεται από τη συλλογικότητα για να κάνουμε κοινωνική αντιπολίτευση, δικαίωμά του να επιλέξει άλλη πορεία». είπε στα «Παραπολιτικά FM» ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Διονύση Τεμπονέρα.

Πηγή: Eleftherostypos.GR