Εμπαιγμός ή αδράνεια; Χορηγούμενο άρθρο των FT: «Ακτή με στυλ: το δέλεαρ του Τουρκικού Αιγαίου».

Όσο κι αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι Αμερικάνοι μπλοκάρουν τον όρο “TurkAegean” ή τουρκικό Αιγαίο, στους Financial Times η τουρκική προπαγάνδα έχει την τιμητική της, χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία απαγόρευση.

To advertorial έχει τίτλο Coasting along in style: the lure of the TurkAegean, δηλαδή Ακτή με στυλ: το δέλεαρ του Τουρκικού Αιγαίου. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι “αυτή η διαφήμιση δημιουργήθηκε από το εμπορικό τμήμα των Financial Times για λογαριασμό της GoTürkiye”.

Όπως αναγράφεται: «το Τουρκικό Αιγαίο υπόσχεται εξαιρετικές εμπειρίες για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες, που εκτείνεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Τουρκίας και γεμάτο με απίστευτες πόλεις όπως η Σμύρνη, το Μπόντρουμ και η Ντάτσα».

Επιπλέον, συναντάμε και αναφορά του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού όπου σημειώνει ότι το τουρκικό Αιγαίο είναι μια από τις πιο εκλεκτές περιοχές που έχει να προσφέρει η Τουρκική Δημοκρατία. Διαθέτει ακτογραμμές τυλιγμένες σε καταγάλανα νερά, πολυάριθμα ιστορικά μνημεία που χρονολογούνται από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. και ειδυλλιακές παραλίες για να απολαύσετε τον λαμπερό ήλιο. Πολλά δημοφιλή παραθεριστικά χωριά και αλιευτικά λιμάνια βρίσκονται πάνω και κάτω από την ακτή – ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας”.