Ενδοοικογενειακή κόντρα: Οι Lamborghini Urus, Huracan και Aventantor «λύνουν τις διαφορές τους» στην πίστα! (Vid)

716

Ποιος «ταύρος» πιστεύετε πως θα κερδίσει σε αυτόν τον αγώνα Drag;

Τα αυτοκίνητα της Lamborghini είναι ισχυρά και γρήγορα – δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.  Αν και στις μέρες μας, δεν είναι πλέον τα γρηγορότερα αλλά εξακολουθούν να έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν νεότερους αντιπάλους.  Ακόμη και το SUV του Urus έχει αρκετή δύναμη για να κερδίσει σε αγώνες drag.

Αλλά αν αναρωτιέστε ποια Lamborghini είναι γρηγορότερη, χωρίς να υπολογίζουμε την Sian και την Sian Roadster, φυσικά. Το Carwow οργάνωσε έναν πρωτότυπο οικογενειακό αγώνα μεταξύ των 3 Lambo.

Ας δούμε πρώτα τα μοντέλα με γνώμονα τους αριθμούς. Το μεγαλύτερο και βαρύτερο είναι η Urus, η οποία ζυγίζει 2.200 κιλά.  Διαθέτει τον μικρότερο κινητήρα, αν και με διπλό turbo – έναν εξελιγμένο 4,0 λίτρων V8 προερχόμενο από την Audi που παράγει 641 ίππους και 850 Nm ροπής.

Η Aventador, από την άλλη πλευρά, έχει τον μεγαλύτερο κινητήρα.  Πίσω από τα καθίσματα υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 και αυτό επειδή δεν είναι η κανονική Aventador, αλλά μία SV Roadster που παράγει 740 hp και 690 Nm ροπής.  Είναι επίσης πολύ ελαφρύτερο από την Urus ζυγίζοντας 1.575 κιλά.

Η Huracan τέλος μπορεί να μην είναι η πιο δυνατή αλλά σίγουρα έχει έναν άσο στο μανίκι της.  Με το βάρος της να αγγίζει μόλις τα 1.382 κιλά, αυτό το supercar είναι το ελαφρύτερο μεταξύ των τριών Lamborghinis.  Έχει επίσης έναν ισχυρό κινητήρα 5,2 λίτρων V10 που αποδίδει 631 ίππους (471 kW) και 601 Nm ροπής.

Με αυτούς τους αριθμούς, ποιος ταύρος πιστεύετε ότι κέρδισε αυτόν τον αγώνα drag;

Παρακολουθήστε το βίντεο στην αρχή για να το μάθετε.