Ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη ο Μπιλ Κόσμπι

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μόνικα καταδίκασε τον διάσημο κωμικό Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας ανήλικης κοπέλας, με το όνομα Judy Huth, στην έπαυλη του Playboy το 1975.

 

Αν και συνέβη πριν από πολλά χρόνια, ο νόμος της πολιτείας της Καλιφόρνια προστατεύει τα ανήλικα θύματα και τους επιτρέπει να κάνουν μήνυση για κάποιο έγκλημα εις βάρος τους, ακόμα και δεκαετίες αργότερα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Κόσμπι είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη γυναίκα, η οποία σήμερα είναι 64 χρονών, σε ένα υπνοδωμάτιο στην έπαυλη, όταν εκείνη ήταν μόλις 16. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε ένα πάρκο του Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας. Ύστερα, ο Κόσμπι την προσκάλεσε σε ένα tennis club μαζί με μία φίλη της, όπου τους πρόσφερε αλκοόλ.

 

Μετά από αρκετά ποτέ, ο Κόσμπι τις κάλεσε και στην έπαυλη, ενώ τις είχε προειδοποιήσει να πουν στην είσοδο ότι είναι 19 χρονών, σε περίπτωση που τις ρωτήσει κάποιος. Κάποια στιγμή, η Judy Huth ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Όταν επέστρεψε, εκείνος την οδήγησε σε μία κρεβατοκάμαρα και της ζήτησε να κάτσει δίπλα του στο κρεβάτι. Όταν εκείνη το έκανε, ξεκίνησε να την αγγίζει χωρίς την έγκρισή της.

Το σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι το θύμα θα λάβει αποζημίωση από τον σταρ, ύψους 500 χιλιάδων δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως ο κωμικός είχε καταδικαστεί για μια ακόμα υπόθεση βιασμού, κατά της Andrea Constand, με το θύμα να υποστηρίζει πως την την είχε ναρκώσει και την είχε βιάσει στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια το 2004. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο και ο Μπιλ Κόσμπι τελικά, αποφυλακίστηκε.