Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη πριν την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 11:00 την κατάθεσή της, η πρώτη καταγγέλλουσα στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπενθυμίζεται πως η κατάθεση γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών.

Ένταση επικράτησε μεταξύ των δικηγόρων λίγο πριν ανέβει στο βήμα του μάρτυρα η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για απόπειρα βιασμού το 2010 στο θέατρο Μουσούρη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα θα καταθέσει παρουσία κοινού και δημοσιογράφων. «Έχουμε επιλέξει ανοικτά να γίνει η δίκη με την αρχή της δημοσιότητας επειδή θεωρεί η εντολέας μου ότι προέχει ο κοινωνικός χαρακτήρας της δίκης» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας και παρακάλεσε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα της παρά μόνο τα αρχικά της, Σ. Μ..

«Μεταξύ των καταγγελιών υπήρχε και άλλος βιασμός που έχει παραγραφεί»

«Το ΣΕΗ ψήφισε τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη για πράξεις σε βάρος συναδέλφων του κυρίως σεξουαλικής βίας, οι οποίες έχουν τελεστεί διαχρονικά. Αναφέρομαι και σε άλλες πράξεις, πλημμεληματικού χαρακτήρα» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Χ. Σαλούστρος και πρόσθεσε πως μεταξύ των καταγγελιών υπήρχε και άλλος βιασμός ο οποίος έχει παραγραφεί.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ως συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, επισήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί αυτεπαγγέλτως να διατάξει την κεκλεισμένων θυρών κατάθεση της καταγγέλλουσας και επισήμανε την έντονη αντίδρασή του στην αναφορά για την απόφαση του ΣΕΗ.

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων

«Αυτή η απόφαση του ΣΕΗ δεν έχει αντίκρισμα. Ο ίδιος έχει πει ότι εγκαταλείπω το χώρο της ηθοποιίας. Κατηγορείται με καταγγελίες που έχουν καθυστερήσει χρονικά δέκα και δώδεκα χρόνια. Μπορεί να λέει ότι υπάρχει μία καταγγελία ότι ο Φιλιππίδης είναι ένοχος για βιασμό; Όταν διαβάσαμε για υπόθεση 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ότι υπάρχει εισαγγελική πρόταση η οποία λέει πως λέει ψέμματα; Πως λέει ότι είναι ένοχος για μία καταγγελία πριν 17 χρόνια; Πρόκειται για ενσυνείδητη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Είστε συνέχεια στα κανάλια να διαστρεβλώνετε την υπόθεση» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Χ. Σαλούστρος.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν τοποθετήθηκε ο κ Σαλούστρος λέγοντας: «Δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια. Το κίνημα metoo βγήκε πρώτα στις ΗΠΑ».

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Θα τα πούμε τώρα για το metoo», ενώ η πρόεδρος διέκοψε προσωρινά και ζήτησε σεβασμό και ευπρέπεια.