Ένταση στην κατάθεση της Κούρκουλα για τη δίκη Λιγνάδη-«Περίεργες προσωπικότητες οι καταγγέλοντες»

287

Με την εξέταση της πρώην υπουργού ,ηθοποιού και στενής φίλης του Δημήτρη Λιγνάδη Ελένης Κούρκουλα, συνεχίστηκε η δίκη του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η μάρτυρας, που είχε ξεκινήσει να καταθέτει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεση της, δηλώνοντας κατά την αποχώρηση της από το δικαστήριο, πως “έχει μία θετική διαίσθηση” για τον επί χρόνια φίλο της που κάθεται στο εδώλιο.

Κατά την σημερινή διαδικασία η μάρτυρας , που εξετάστηκε από την Υπεράσπιση και την Πολιτική Αγωγή, είπε ότι στο δικαστήριο δεν προσήλθαν “ονόματα από το θέατρο” να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο, καθώς υπάρχει ένα “κλίμα τρομοκρατίας” που, σύμφωνα με την κ. Κούρκουλα, εμποδίζει ηθοποιούς που θα ήθελαν να καταθέσουν υπέρ του κατηγορούμενου, να εμφανιστούν. ” Διότι όποιος πήγε να πει μισή καλή κουβέντα για τον Λιγνάδη τον πήγαν για πετροβόλημα στο Σύνταγμα” ανέφερε .

Μεγάλη έκταση δόθηκε από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής (προς υποστήριξη της κατηγορίας) για την έκφραση “περίεργες προσωπικότητες” που χρησιμοποίησε η κ. Κούρκουλα στην προηγούμενη δικάσιμο, αναφερόμενη στους καταγγέλοντες βιασμό τους από τον κατηγορούμενο.

Η μάρτυρας, εξηγώντας το νόημα του χαρακτηρισμού που επέλεξε για τα φερόμενα θύματα, διερωτήθηκε με τι τρόπους ,πλην της επαφής με τον κατηγορούμενο, προσπάθησαν να πετύχουν τους στόχους που είχαν για να αναδειχθούν στον χώρο της τέχνης. Σύμφωνα με την κ.Κούρκουλα, ενώ οι καταγγέλοντες λένε πως ονειρεύονταν να γίνουν “Ρουβάς ο ένας, μεγάλος σταρ ο άλλος , αναρωτιέμαι εγώ εκτός από την επαφή τους με Λιγνάδη, έκαναν κάτι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το χώρο;  Πήγαν σε ένα Ωδείο; Μία σχολή; Μου φαίνονται περίεργοι άνθρωποι αυτοί που λένε “τον πήρα από το αεροδρόμιο τηλέφωνο, πήγαμε σπίτι μου, μου την έπεσε και ξαναπήγα σπίτι του διότι ήθελα να γίνω Ρουβάς! Εγώ στη ζωή μου δεν έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους. Πρώτη φορά εδώ”.

Μιλώντας για τον πρώτο καταγγέλοντα η φίλη του κ. Λιγνάδη είπε πως δεν διέγνωσε σε αυτόν “ένα παιδί που μπήκε στο μόχθο της ζωής για να κατακτήσει το όνειρο του και να γίνει” τονίζοντας πως ο χώρος της μουσικής ή του θεάτρου απαιτεί κόπο και πως “οι πιο ταλαντούχοι και δουλευταράδες τα κατάφεραν”.

Είπε, επίσης, πως τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν πως να κατακτούν εκείνα που θέλουν “και να μην γίνουν βίζιτες”. Η φράση της προκάλεσε ερώτηση από συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, η οποία της ζήτησε να εξηγήσει για ποιο λόγο χρησιμοποίησε την έκφραση “βίζιτες” για τους καταγγέλοντες.

“Δεν το είπα για τους καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές “βίζιτες” , απάντησε η κ. Κούρκουλα.

Το δικαστήριο επιταχύνει την διαδικασία ξεκινώντας την κάθε δικάσιμο πριν τις 9 το πρωί και ολοκληρώνοντας κάθε συνεδρίαση μετά τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα έχει προγραμματίσει μέχρι τις 14 Ιουλίου περίπου 11 δικασίμους, ώστε μέχρι τότε να έχει εκδοθεί η απόφαση για την υπόθεση .

Η εξέταση των μαρτύρων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι στις 26 Αυγούστου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης συμπληρώνει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης.