ΕΟΤ για καταγγελίες Μπουκουβάλα: «ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να ασκεί οποιαδήποτε μορφής βίας»

Σε έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) με αφορμή τις καταγγελίες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Ιουλιέττας Μπουκουβάλα, για περιστατικά βίας και απάνθρωπες συμπεριφορές που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα 22/3, με επιστολή της προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τζούντο (το 2019) αναφέρει πως την ξυλοκόπησαν και της άσκησαν ψυχολογική βία, όταν η ίδια πήγε κόντρα με κάποιους που κάνουν κακό στο άθλημα που αγαπάει.

Η Ομοσπονδία, στην απάντησή της κάνει ξεκάθαρο πως υπήρξε ήδη επικοινωνία με την αθλήτρια και πως καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας στους κύκλους της, ενώ τονίζει πως τα αρμόδια όργανα θα ρίξουν άπλετο φως σε όσα κατήγγειλε η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο:

«Η θέση της ομοσπονδίας απέναντι στα όσα αποκάλυψε η κυρία Ιουλιέττα Μπουκουβάλα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να ασκεί οποιαδήποτε μορφής βίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλους όσους άσκησαν την οποιασδήποτε μορφής βία σε βάρος του οποιουδήποτε ιδία δε εφόσον ήταν αθλητής/αθλήτρια. Είμαστε αρωγοί στο πλευρό της αλήθειας. Με την Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, επικοινώνησε σήμερα το πρόεδρος της ΕΟΤ, Ιωάννης Καφενταράκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταγγελίες.

»Ο πρόεδρος της ΕΟΤ διαβεβαίωσε την Ιουλιέττα Μπουκουβάλα ότι και η παρούσα διοίκηση αλλά και η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου, θα ρίξει άπλετο φως στις καταγγελίες της για τα όσα είχαν συμβεί πριν από το 2012 ήτοι σε προγενέστερες περιόδους διοίκησης της ζήτησε δε άμεσα να του παράσχει κάθε σχετική πληροφορία. Η νυν διοίκηση της ΕΟΤ Τζούντο έχει αναλάβει από 2018 και ο νυν Πρόεδρος Ιωάννης Καφενταράκης έχει εκλεγεί Πρόεδρος μετά το 2012.

»Η ΕΟΤ έχει αποδείξει εμπράκτως πως βασικό της μέλημα είναι η φροντίδα στους αθλητές και στις αθλήτριες του ελληνικού τζούντο. Η διοίκηση που θα προκύψει την προσεχή Δευτέρα, θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, την οποία και θα παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή. Οτιδήποτε μεμπτό προκύψει θα οδηγηθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα (ΕΦΙΠ) αλλά και στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές».