ΗΠΑ: Παρουσιάστρια ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο όταν το κοινό της πρόσεξε κάτι ύποπτο στο λαιμό

263

Μία παρουσιάστρια τηλεοπτικού σταθμού στη Φλόριντα των ΗΠΑ διαγνώστηκε με καρκίνο όταν μία παρατηρητική τηλεθεάτρια της έστειλε ίσως το πιο σημαντικό email της ζωής της.

Η Βικτόρια Πράις, η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό WFLA στην Τάμπα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης του όγκου, του θυρεοειδή της καθώς και μερικών λεμφαδένων.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο όταν μία γυναίκα είδε την Πράις στον τηλεοπτικό «αέρα» και παρατήρησε ένα ύποπτο λίπωμα στον λαιμό της. Αμέσως της έστειλε email.

«Γεια. Μόλις σε είδα στις ειδήσεις. Με ανησύχησε ο όγκος στο λαιμό σου. Σε παρακαλώ, τσέκαρε τον θυρεοειδή σου. Μου θυμίζει τον δικό μου λαιμό, και στην περίπτωσή μου εξελίχθηκε σε καρκίνο. Να προσέχεις», ήταν το μήνυμα της γυναίκας, το οποίο η παρουσιάστρια αργότερα μοιράστηκε με το κοινό της.

Μετά από αυτήν την παρότρυνση, η παρουσιάστρια υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν την ανησυχία της τηλεθεάτριας: η Πράις είχε καρκίνο στον θυρεοειδή και αυτός επεκτεινόταν στους λεμφαδένες της.

«Αν δεν είχα πάρει ποτέ αυτό το email, ποτέ δεν θα τηλεφωνούσα στον γιατρό μου. Ο καρκίνος θα συνέχιζε να επεκτείνεται. Είναι μια τρομακτική σκέψη», έγραψε η Πράις.

«Πάντα θα είμαι ευγνώμων στη γυναίκα που βγήκε από το πρόγραμμά της για να μου γράψει, μία παντελώς άγνωστη. Δεν είχε απολύτως καμία υποχρέωση, αλλά το έκανε».

Η δημοσιογράφος ανακοίνωσε επίσης ότι θα πάρει μία εβδομάδα άδεια για την απαραίτητη μετεγχειρητική αποθεραπεία και για να βεβαιωθεί ότι όλα πήγαν καλά.

«Ως δημοσιογράφος, ήμουν σε πλήρεις ρυθμούς από την έναρξη της πανδημίας», είπε. «Ατελείωτες βάρδιες σε έναν ατελείωτο κύκλο ειδήσεων. Προσαρμογή στην απομακρυσμένη ροή εργασίας και στην περίπτωσή μου, ένας νέος ερευνητικός ρόλος. Καλύπταμε την πιο σημαντική ιστορία υγείας του αιώνα, αλλά η υγεία μου ήταν το πιο μακρινό στη δικό μου μυαλό».

Η Πράις έστειλε email στη γυναίκα για να την ευχαριστήσει για αυτό που έκανε, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Τελείωσε το tweet της γράφοντας, «Ο κόσμος είναι ένα δύσκολο μέρος αυτές τις μέρες. Μην ξεχάσετε να φροντίσετε τον εαυτό σας. Φροντίστε ο ένας τον άλλον. Σας αγαπώ όλους και θα σας δω σύντομα».