Επεισόδια στο Εφετείο: Καταγγελία ΕΛΑΣ για απόπειρα πυρπόλησης αστυνομικών οχημάτων (Pics)

Φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Εφετείο, κατά την διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κάποιες από τις φωτογραφίες απεικονίζουν άτομο με συσκευή ασετιλίνης που επιχειρεί να πυρπολήσει κλούβες των ΜΑΤ και υποστηρίζει ότι αυτό ήταν η αρχική αιτία των επεισοδίων.

Στις άλλες φωτογραφίες, που είναι μετά την έναρξη των επεισοδίων, όπου σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 150 βόμβες μολότοφ, διακρίνονται, εκτός των άλλων, πολίτες με μάσκες και ρόπαλα, καθώς και οι φθορές που έχουν προκληθεί στα αστυνομικά οχήματα.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έγινε χρήση του «αίαντα» με τον οποίο εκτοξεύτηκε νερό εναντίον των διαδηλωτών, καθώς και χρήση χημικών, εξαιτίας των οποίων διαλύθηκε η συγκέντρωση, ενώ προκάλεσαν αντιδράσεις και καταγγελίες για υπερβολική καταστολή.

Για τις καταγγελίες αυτές, κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον κ. Σπίρτζη ειδικότερα, εκδόθηκε απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ με αφορμή καταγγελία του Γ. Βαρουφάκη για εξύβριση του από αστυνομικό των ΜΑΤ.