Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο – Στο στόχαστρο κύκλωμα για κλοπές αυτοκινήτων και διακίνηση κάνναβης

118

Επί ποδός είναι η αστυνομία στο Ρέθυμνο και ειδικότερα στην περιοχή του Μυλοπόταμου καθώς έχουν αξιοποιηθεί πληροφορίες για κλοπές αυτοκινήτων αλλά και για το κύκλωμα που έβγαζε στην κυκλοφορία τα κλεμμένα οχήματα με κανονικές άδειες κυκλοφορίας.

Την αστυνομική επιχείρηση συντονίζει η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, ενώ σε αυτή συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από το Ρέθυμνο. Παράλληλα, με τη χρήση drone, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή, για τον πιθανό εντοπισμό φυτειών ινδικής κάνναβης.

Όπως γίνεται γνωστό, ήδη κατασχέθηκαν ευρήματα και έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ πληροφορίες -που δεν έχουν προσώρας επιβεβαιωθεί- κάνουν λόγο για 4 άτομα που έχουν προσαχθεί και ελέγχονται.

Διευρυμένη επιχείρηση σε όλο το Ρέθυμνο

Η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό χασισοφυτειών στο Μυλοπόταμο αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Από χθες «χτενίζουν» τις συνήθεις ύποπτες περιοχές, και πραγματοποιούν έρευνες στις περιοχές των Ζωνιανών και στα Λιβάδια, όπου εντοπίστηκαν τρεις “ορφανές” φυτείες με συνολικά 89 δενδρύλλια.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες και χώρους σε Πέραμα, Πάνορμο και άλλα σημεία της περιοχής, ενώ προχώρησαν σε κατασχέσεις υλικών και προσαγωγές.

Οι περιοχές εξερευνήθηκαν διεξοδικά για στοιχεία που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για περαιτέρω ανάλυση.

Πηγή: Law & Order