Επίδειξη δύναμης από Πούτιν: Έδωσε την εντολή να ξεκινήσουν οι ασκήσεις με εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων (video)

285

Θαλάσσιους και χερσαίους στόχους υπό το βλέμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν έπληξε η Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ στο πλαίσιο στρατηγικών πυρηνικών ασκήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, παρακολουθούν την εξέλιξη των ασκήσεων από την αίθουσα επιχειρήσεων του Κρεμλίνου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει χθες ότι στις ασκήσεις θα μετάσχουν άνδρες και εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Δύναμης, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, των Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων, καθώς και των Στόλων της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας.

«Η άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής είχε προγραμματιστεί νωρίτερα για να ελεγχθεί η ετοιμότητα των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης, των πληρωμάτων μάχης εκτόξευσης, των πληρωμάτων πολεμικών πλοίων και των στρατηγικών πυραύλων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και της αξιοπιστίας των στρατηγικών πυρηνικών και μη όπλων», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠ ΑΜ. Οι ετήσιες ασκήσεις περιελάμβαναν εκτοξεύσεις των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και Tsirkon και ορισμένων άλλων όπλων, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.