Επικοινωνία Πρωθυπουργού και Ιερώνυμου για τη λειτουργιά των εκκλησιών

Μητσοτάκης Ιερώνυμος

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών με την παρουσία πιστών τις ημέρες των εορτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο θα εξεταστεί εάν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας για τις ημέρες των εορτών, σε ότι αφορά όμως στο να προστεθεί μία ακόμη ημέρα, κάτι που φαίνεται ότι θα ζητήσει επισήμως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη συνεδρίασή της που ξεκινά αύριο.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πάντως πως δεν συζητείται να αλλάξει το όριο στον αριθμό των πιστών (9 άτομα σε εκκλησίες και 25 σε μητροπολιτικούς ναούς) που έχει αποφασιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή τους στα μέτρα της Πολιτείας για το άνοιγμα των Εκκλησιών με την παρουσία 9 ατόμων εξέφρασαν και σήμερα μέλη της Ιεράς Συνόδου, υποστηρίζοντας ότι είναι ανεφάρμοστα, ενώ ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ με δηλώσεις του διαμήνυσε ότι «θα λειτουργήσουμε τους Ναούς κι ας έρθουν να μας πιάσουν». «Περιμένουμε καλύτερες προτάσεις για το άνοιγμα των ναών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.