Επίσημο αίτημα της Τουρκίας για τα F-16 «Viper» από τις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για την αγορά των F-16. Σύμφωνα με… πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ”η Άγκυρα ζήτησε να αγοράσει τα F-16 «Viper» από τις ΗΠΑ.

”Ξεκίνησαν στις ΗΠΑ οι συνομιλίες τέταρτου τεχνικού επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ σχετικά με την αγορά και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16. Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετέβη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η αντιπροσωπεία, που μετέβη στις ΗΠΑ, αποτελείται από περίπου 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και προσωπικό των αρμόδιων μονάδων, και θα έχει συνομιλίες μέχρι την Παρασκευή. Στη συνέχεια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες. Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, η αμερικανική αντιπροσωπεία θα ετοιμάσει λεπτομερή έκθεση για το αίτημα της Τουρκίας και η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί στο συνέδριο.

Η Τουρκία θέλει να αγοράσει αεροσκάφη μοντέλου Viper, που είναι η κορυφαία έκδοση των πολεμικών αεροσκαφών F-16. Σχεδιάζει επίσης να μεγιστοποιήσει τα αεροσκάφη της αγοράζοντας κιτ εκσυγχρονισμού από τις ΗΠΑ. Αυτά τα αιτήματα της Τουρκίας θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των αντιπροσωπειών. Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα ετοιμάσει μια έκθεση με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία και αυτή η έκθεση θα παρουσιαστεί στο συνέδριο.”

Πηγή: directus.gr