Επιστροφή Κουρουμπλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Το τηλεφώνημα Τσίπρα

Εννιάμιση μήνες μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιστρέφει σε αυτήν.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κοινοποίησε την απόφασή του να επανενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα ο πρώην υπουργός, βουλευτής του δυτικού τομέα της Αθήνας.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τού γνωστοποίησε την απόφασή του να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Σημειωτέον πως η απόφαση επανάκαμψης του Π. Κουρουμπλή συμπίπτει με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της νέας μελέτης του καθηγητή Θ. Λύτρα που καταδεικνύει πως σχεδόν όλοι όσοι ασθενείς με covid διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους, ενώ και από εκείνους που εισήχθησαν στις ΜΕΘ μόνο ένας στους τέσσερις κέρδισε τη μάχη για τη ζωή. Η σημειολογία βρίσκεται στο γεγονός πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την πρώτη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα μιλώντας τον περασμένο Δεκέμβριο από το βήμα της Βουλής είχε πει πως “χιλιάδες δολοφονήθηκαν” κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της και ξεσηκώνοντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας που βρισκόταν στις Βρυξέλλες ζήτησε από τη γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη να καλέσει τον Π. Κουρουμπλή να “διορθώσει”, κάτι που δεν έγινε κι έτσι τότε η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τού έδειξε τον δρόμο της εξόδου.

Η επαναφορά του σημαίνει πως στην πορεία προς τις εκλογές η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιθυμεί να δοθεί από κοινού η μάχη με όλα τα στελέχη της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν έδωσε “δικαιώματα”, αντιθέτως συμμετείχε κανονικά ως μέλος του κόμματος στις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στο μεταξύ την ώρα που η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισε να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επιστολή της προς την Europol ζητεί να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες που διαθέτει ώστε προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη χώρα μας.

Έχει τη σημασία του το γεγονός πως η απόφαση της Επιτροπής έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Επίτροπο Διαφάνειας κ. Γιούροβα στις Βρυξέλλες αλλά και την επίσκεψή της στην Αθήνα και τις επαφές της με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Μάλιστα στην επιστολή της η PEGA κάνει λόγο για ρητή απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διαλευκάνει την υπόθεση. “Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή των αποκαλύψεων και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν τελείωσε” σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος. Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο προσβάλλοντας διαδικασίες και καταπατώντας νόμους: “Όμως το τί επιδιώκει είναι ξεκάθαρο πλέον τόσο στους πολίτες όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα”.