Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες μετά από μια επίθεση στο Κέντρο Πολιτών «Μύλος» στο Κότμπους για φθορές σε περιουσία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, κατά τη διάρκεια του Πεντηκοστής, ένα παράθυρο χτυπήθηκε από την εσωτερική αυλή. Ωστόσο, κανείς δεν επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο και δεν προκλήθηκαν άλλες ζημιές.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της AfD στο Βρανδεμβούργο καταδίκασε την επίθεση με τον πιο αυστηρό τρόπο και μίλησε για μια πράξη με «ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα».
Ο βουλευτής της τοπικής βουλής και πρόεδρος της AfD στην περιφέρεια, Ζαν-Πασκάλ Χομ είπε πως η κοινοβουλευτική ομάδα αναμένει «συνεπή δράση από τις αρχές».
Ο «Μύλος» συχνά καλεί πολιτικούς της AfD
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Χανς-Κριστόφ Μπέρντ ανέφερε: «Στους πολιτικούς μας αντιπάλους λείπουν τα επιχειρήματα, γι’ αυτό γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Αυτό είναι ανησυχητικό.»
Ο τόπος συγκέντρωσης υπάρχει από το 2018 και σύμφωνα με τους ιδρυτές του, λειτουργεί ως «τόπος ελεύθερης ανταλλαγής και δικτύωσης».
Τακτικά διοργανώνονται εκεί εκδηλώσεις με πολιτικούς της AfD, καθώς και πολιτιστικούς και συγγραφείς.
Για παράδειγμα, το Μάρτιο του 2024, περίπου 150 άτομα διαμαρτυρήθηκαν κατά της εμφάνισης του βουλευτή της AfD, Μάθιους Χέλφερνιχ.
Πηγή: NewsFire.GR