Επίθεση με βιτριόλι: “Στην Αγγλία o δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ”Πρωινοί τύποι” ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής τόνισε πως η κατηγορούμενη έπαιζε θέατρο από τη πρώτη μέρα και συνεχίζει. Μάλιστα ο ίδιος, ανέφερε πως η Ιωάννα έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως η αποφυλάκιση της Έφης, της προκαλεί τρόμο.

”Πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση του δικαστηρίου” συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής, υπενθυμίζοντας πως αν η κατηγορούμενη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τότε η ποινή της αναμένεται να είναι κάθειρξη 13 έως 15 ετών, ωστόσο σημείωσε ότι ”σε 4-5 χρόνια θα είναι έξω”.

Όσο για το ότι η 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα ενδέχεται να βγει από τη φυλακή νωρίτερα από ότι η Ιωάννα θα ολοκληρώσει τη θεραπεία αποκατάστασης, τόνισε πως ”η αντιδιαστολή είναι εντυπωσιακή και εντελώς άδικη για την Ιωάννα”.

”Στην Αγγλία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια”
“Να υπενθυμίσω ότι έχουμε μόνο μια ακόμα υπόθεση παγκοσμίως αντίστοιχου, σε έκταση και βαρβαρότητα, περιστατικού στην Αγγλία, στην οποία ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια” σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής και είπε πως επειδή δεν υπήρχαν τέτοιες υποθέσεις στην Ελλάδα στο παρελθόν “φανερώνεται μια ανομολογία στην Ελλάδα, σχετικά με τόσο βάρβαρες υποθέσεις”.

”Η δράστρια φαίνεται ευχαριστημένη για ό,τι έκανε”
Για την κατηγορούμενη, κατά τη διάρκεια της δίκης, ανέφερε πως δείχνει μια εικόνα ενός ανθρώπου ευχαριστημένου από την εικόνα που βλέπει και από τον πόνο που προκάλεσε.

”Απαξιεί και είναι προσβλητική η συμπεριφορά της και φαίνεται, όταν για παράδειγμα ζήτησε από τη φρουρά να τη συνοδεύσει, όταν δεν της άρεσε η πρόταση του κ. εισαγγελέα. Αυτά δεν τα δείχνει η τηλεόραση”. Για το αν φοβάται η Ιωάννα την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης είπε πως ”το έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι φοβάται και όσο νοσηλευόταν η Ιωάννα, είδαμε πως η κατηγορούμενη προσπάθησε να ολοκληρώσει το έργο της”.