Ερντογάν και Πούτιν θα συζητήσουν για τις συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

Η Τουρκία είναι δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν «με κάθε έννοια», αλλά δεν αφήνει καμιά ευκαιρία να χάνεται προκειμένου να εμφανιστεί ως «εγγυήτρια δύναμη» στην περιοχή μετά τις νέες συγκρούσεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα συζητήσουν τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν όταν συναντηθούν στη Σαμαρκάνδη αυτή την εβδομάδα.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας και σήμερα, την ώρα που εντείνονται οι διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες, μια ημέρα αφού σχεδόν 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις χειρότερες εχθροπραξίες μεταξύ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών από τον πόλεμο του 2020.

«Το θέμα θα συζητηθεί με τον Πούτιν. Διότι ο ρόλος που διαδραμάτισε η Ρωσία και η Τουρκία στον τερματισμό αυτού του πολέμου και το κοινό έργο που ακολούθησε είναι εμφανή», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η Τουρκία ξεκίνησε επαφές για να ξεπεραστεί το πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό χρειάζεται να τελειώσει πριν κλιμακωθεί περαιτέρω».

Η συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Ουζμπεκιστάν, αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με κάθε έννοια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.