Ερυθρός Σταυρό: Ο 60χρονος συλληφθείς έχει κατηγορηθεί και για ασέλγεια σε ανήλικο

415

Ο 60χρονος αλλοδαπός είναι γνωστός στις Αρχές.

 

Γνωστός στις αρχές είναι ο 60χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2006 είχε εμπλακεί σε περιστατικό συμπλοκής και επεισοδίου με άλλα άτομα και είχε σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης το 2006.

Τρία χρόνια μετά, το 2019, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκου στην περιοχή του Χολαργού.

Τον ενοχλούσε ο θόρυβος του αναπνευστήρα!

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τετάρτης ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής.

Οι γιατροί έπεσαν πάνω του να του σώσουν τη ζωή, όμως ο άνδρας εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας.

Ο 76χρονος ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και οι γιατροί κατά πληροφορίες διαπίστωναν ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν αισθητά.

Ο ξαφνικός του θάνατος ανησύχησε τους γιατρούς, οι οποίοι έψαξαν λίγο περισσότερο την υπόθεση. Διαπίστωσαν, λένε οι πληροφορίες, ότι υπήρχαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Οι έρευνες της Αστυνομίας κατέληξαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια: ο ασθενής στο διπλανό κρεβάτι, ένας 60χρονος αλλοδαπός, φέρεται να έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα γιατί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον ενοχλούσε ο θόρυβος!

Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, ενώ σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Το αποτύπωμα που άφησε ο φερόμενος ως δολοφόνος στον αναπνευστήρα ήταν αυτό που τον πρόδωσε.

Άφωνοι οι γιατροί

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο περιστατικό.

«Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει».

Η κ. Γεωργάκη σημείωσε ότι μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν την κατάσταση του 76χρονου, ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, είναι πιθανό ο αναπνευστήρας να βγήκε από τον 76χρονο, ωστόσο «όλα είναι υπό διερεύνηση».

 

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να μην έβγαλε ο 60χρονος τον αναπνευστήρα από τον άτυχο ηλικιωμένο, αλλά να βγήκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωσε ότι ο 60χρονος αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα».

Ούτε όμως και η συμπεριφορά του 60χρονου, τις 5 μέρες που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο, είχε αφήσει υπόνοιες ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

«Μας έχει αφήσει άναυδους», κατέληξε η κ. Γεωργάκη.