Εθεάθη η επόμενη Mercedes-AMG C53 – Έρχεται με δίλιτρο Turbo απόδοσης 429 ίππων! (Φωτό)

807

Ένα ακόμα μουλάρι δοκιμών της επερχόμενης γενιάς της Mercedes-Benz C-Class απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών του. Μάλιστα αποτέλεσε έκπληξη πως για πρώτη φορά εθεάθη η κορυφαία AMG C53.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει πιο έντονο καμουφλάζ στο μπροστινό του μέρος, ωστόσο μπορούμε να διακρίνουμε περίγραμμα των μεγάλων προσαγωγών αέρα και στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα, καθώς και τους χαρακτηριστικούς προβολείς της Mercedes-Benz.


Στο πίσω μέρος, το όχημα έχει κρύβει έντεχνα τα φωτιστικά σώματα. Ωστόσο προδίδεται πως πρόκειται για την κορυφαία έκδοση από τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, στα άκρα του πίσω προφυλακτήρα, ενώ το πλάι χαρακτηρίζεται από τους όμορφους σπορ τροχούς και τα μεγάλα φρένα!

Η επόμενη γενιά της Mercedes-AMG C53 θα φοράει υβριδικό τετρακύλινδρο σύνολο.

Η νέα C53 θα διαφέρει αισθητά στο μπροστινό μέρος καθώς αναμένεται η χαρακτηριστική γρίλια της AMG. Κάτω από το καπό ωστόσο βρίσκεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.  Καθώς η νέα C53 θα χρησιμοποιεί τον ίδιο turbo 2.0-λίτρων  που γνωρίσαμε στην A 45 S. Αυτός ο κινητήρας αποδίδει 416 HP και εάν η Mercedes θέλει επιπλέον ισχύ, μπορεί να προσθέσει ένα σύστημα EQ Boost φτάνοντας τους 429 HP.

Ένα σκαλί πιο πάνω από την Mercedes-AMG C53 στην οικογένεια της C Class θα είναι οι C63 και C63 S. 


Οι φήμες θέλουν  την νέα C63 να διαθέτει τον τετρακύλινδρο 2.0- Turbo που θα λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα επιτυγχάνοντας περισσότερους από 500 HP.

Η Mercedes-Benz πιθανότατα θα παρουσιάσει τη νέα C-Class στις αρχές του επόμενου έτους, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να δούμε τις εκδόσεις AMG μέσα στο 2022.