Ετοιμασίες στην οικία Μητσοτάκη στα Χανιά για την άφιξη Πομπέο

Πυρετώδεις είναι σήμερα οι προετοιμασίες στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, αφού αναμένεται αργά το απόγευμα, η άφιξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Χαρακτηριστικό των προετοιμασιών είναι όπως αναφέρει το «flashnews.gr», η, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, άφιξη της συζύγου του πρωθυπουργού, Μάρεβας Μητσοτάκη στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να συντονίσει και να οργανώσει την κάθε λεπτομέρεια για την υποδοχή και τη φιλοξενία του Μάικ Πομπέο.

Η φιλοξενία στην οικία Μητσοτάκη, Αμερικανών κορυφαίων κυβερνητικών εκπροσώπων έχει μακρά ιστορία με απαρχή την επίσκεψη Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου το 1991, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Μάικ Πομπέο θα φτάσει στα Χανιά γύρω στις 8 το βράδυ και θα μεταβεί στην οικία Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, όπου θα φιλοξενηθεί απόψε το βράδυ και φυσικά, ο πρωθυπουργός θα του παραθέσει δείπνο.

Η φιλοξενία Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη δηλώνει το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και υπογραμμίζει τη στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, η οποία επισφραγίστηκε και με την ανανέωση της διευρυμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί, Μητσοτάκης και Πομπέο θα επισκεφτούν τη Βάση της Σούδας και θα στείλουν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.