Εύκολα enchiladas

1248

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο μαγειρεμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 τορτίγιες, 20 εκ.
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 1 λάιμ, σε φέτες
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Ξεψαχνίζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σβήνουμε με το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του νερού.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε τη γέμιση και τα 100 γρ. τσένταρ στο κέντρο τους, διπλώνουμε τις δύο απέναντι μεριές προς τα μέσα και στη συνέχεια ρολάρουμε.
  • Μεταφέρουμε τις τορτίγιες σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσουν οι τορτίγιες.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ, την πιπεριά τσίλι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το γιαούρτι.