Συστατικά
- 200 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σύνθεση
- 8 κ.σ. σάλτσα BBQ
- 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 8 φέτες ζαμπόν
- 8 φέτες κασέρι
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ. και κόβουμε σε 8 τρίγωνα, σαν πίτσα.
- Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.γ. σάλτσα bbq, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βάζουμε από μισή φέτα ζαμπόν και μισή τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι από τη ζύμη.
- Πιάνουμε τις δύο εξωτερικές άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό προς το κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.