Εύκολα κρουασάν με ζαμπόν και τυρί

1095

Συστατικά

  • 200 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη σύνθεση

  • 8 κ.σ. σάλτσα BBQ
  • 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες κασέρι
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ. και κόβουμε σε 8 τρίγωνα, σαν πίτσα.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.γ. σάλτσα bbq, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βάζουμε από μισή φέτα ζαμπόν και μισή τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι από τη ζύμη.
  • Πιάνουμε τις δύο εξωτερικές άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό προς το κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.