Εύκολη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

480

Υλικά

  • 350γρ. φασόλια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά
  • 3-4 καρότα, σε μικρές ροδέλες
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 200ml χυμό ντομάτας
  • 1 κύβο βιολογικό, διαλυμένο σε 200ml ζεστό νερό
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Αποβραδίς βάζετε τα φασόλια σε κρύο νερό να φουσκώσουν και να μαλακώσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Την επομένη τα στραγγίζετε καλά.
  • Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό.
  • Ρίχνετε 1 λίτρο νερό στην κατσαρόλα και βάζετε μέσα τα φασόλια, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τη δάφνη και το καρότο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να χυλώσει ελαφρά.
  • Σερβίρετε σε μπολ γαρνίροντας με φύλλα σέλινου και μπούκοβο.