Έβρος: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για φορτίο με Ecstasy και αναισθητικά φάρμακα

193
Αστυνομία

«Στοπ» στην εισαγωγή ενός ιδιαίτερα μεγάλου φορτίου ναρκωτικών, αλλά και λαθραίων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, έβαλε η οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Ορεστιάδας που εκτελέστηκε στον Έβρο το απόγευμα της Τρίτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος και της Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αλλοδαπούς να μεταφέρουν το παράνομο φορτίο με βαν και να το μεταφορτώνουν στο χώρο αποσκευών ενός Ι.Χ. αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν δύο συνεργοί τους, ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας. Οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν επί τόπου, ενώ σε έναν οικισμό του Έβρου συνελήφθη ένας ακόμη Έλληνας, ο οποίος προέκυψε ότι συντόνιζε και οργάνωνε τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Σε έλεγχο που έκαναν στο εσωτερικό του Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε όπως και το βαν, οι αστυνομικοί βρήκαν 20 κιλά και 580 γραμμάρια του ναρκωτικού MDMA (το γνωστό Ecstasy) σε βραχώδη και κρυσταλλική μορφή και έξι κιλά και 755 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που επρόκειτο να διακινηθούν στην παράνομη ελληνική αγορά. Όμως, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους αστυνομικούς τα υπόλοιπα ευρήματα, που δείχνουν ότι εκτός από την διακίνηση ναρκωτικών, οι κακοποιοί έκαναν και λαθρεμπόριο φαρμακευτικών ουσιών!

Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν εισάγει λαθραία στη χώρα ένα κιλό και 135 γραμμάρια προκαΐνης, μιας αναισθητικής ουσίας που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην στοματική χειρουργική για να μειώνει την αιμορραγία, καθώς και δέκα κιλά και 421 γραμμάρια μιας άγνωστης ναρκωτικής ουσίας που εστάλη για ανάλυση. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, ακόμη, ένα τάμπλετ, 12 κινητά και μετρητά ύψους 3.375 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Επιπλέον, σε βάρος του ενός αλλοδαπού, που είχε περάσει παράνομα στην χώρα, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.